David Albós finalitza 12é de la volta a la Garrotxa marcada per la polèmica

David Albós finalitza 12é de la volta a la Garrotxa marcada per la polèmica

06/06/2020, 16:06 / 0 comentari(s)

El passat cap de setmana els corredors de l’Agrupació Ciclista Andorrana, David Albós, Julio Pintado i Adrià Urcelay, van prendre part a la 2a volta de la Garrotxa, que es va disputar a la localitat de St Feliu de Pallerols, Olot.

La volta consistia en una etapa gairebé plana de 90km el dissabte pel mati, una crono escalada de 6km “anomenada Xavi Tondo” amb rampes de més del 22% per la tarda i una etapa de muntanya de 100km amb dos ports de primera categoria el diumenge.

En la primera etapa tot va començar molt bé pels nostres corredors, ja que David Albós i Julio Pintado van aconseguir escapar-se al km 20 d’etapa amb 10 corredors més arribant a tenir una avantatge de més de 2 minuts sobre el pilot principal. Una vegada arribat al km 80 i quant teòricament faltaven 10 km pel final d’etapa, David Albós va aconseguir sortir del grupet d’escapats arribant a tenir més de 25 segons sobre els seus perseguidors. Nogensmenys quan ja pensava que s’emportaria la victòria d’etapa i es posaria líder de la volta arribant tot sol al km 90, els jutges el van informar que hi havia hagut un canvi d’última hora i que encara quedaven 30 km de cursa. Així doncs davant de la estupefacció tant de Albós com de la resta de corredors, el grup d’escapats fou atrapat a 15 km de meta arribant finalment Albós 68é amb el pilot principal i el vencedor de la primera etapa Hector ABAD. Per la seva banda Julio Pintado que encara no es creia el que havia passat va entrar 77é a 2.50 min del vencedor, entrant fora de control Adrià Urcelay.

Per la tarda va tenir lloc la crono escalada “Xavi Tondo” de 6km amb rampes de més del 22%. Amb els ànims baixos David Albós i Julio Pintado van decidir finalment prendre part a la cursa ja que en un primer moment volien fins i tot deixar la volta pels successos del mati, aconseguint nogensmenys Albós una excel·lent 4rta posició a només 10 centèsimes del podi i 34seg del vencedor Adrià Mordeno. Per la seva banda Julio Pintado va finalitzar 37é a 2.01 min del guanyador.

L’endemà amb els ànims una mica més alts els corredors van prendre part a la 3era etapa, considerada com l’etapa reina amb 2 ports de primera categoria. En els primers quilòmetres Albós va aconseguir tornar a escapar-se amb 8 corredors més intentant anar a buscar el mallot de la muntanya, ja que amb el sistema de punts i no de temps instaurat per l’organització era ja gairebé impossible optar per la classificació general. Malgrat això Albós només va aconseguir entrar 3er a la primera meta volant de muntanya aconseguint un punt que el deixaria 4rt empatat a la classificació final de la muntanya. Així doncs el grup de 8 corredors fou absorbit just abans de començar el segon port, aconseguint Albós finalitzar amb aquest pilot en 29ena posició a només 1.46 min del primer classificat i guanyador de la volta Adrià Moreno, i aconseguint Pintado finalitzar 53é a 10.53 min i Urcelay 86é a 26.25 min del guanyador.

Pel que fa la classificació general Albós va finalitzar en una molt bona 12ena posició amb 30 punts i Pintado va finalitzar 43é amb 15 punts, no puntuant Urcelay en haver entrat fora de control en la primera cursa i no haver corregut la cronoescalada.