Un andorrà de categoria Infantil en el Top 15 en el IXS Rookies Championships

Un andorrà de categoria Infantil en el Top 15 en el IXS Rookies Championships

02/06/2020, 20:06 / 0 comentari(s)

Com ja és tradició en aquesta època se celebren els IXS International Rookies Championships de descens per a nens de 11 a 18 anys, uns veritables campionats del món de descens per als futurs Amaury Pierron, Dany Hart, Greg Minaar o Myriam Nicole. És tot un festival de la bicicleta de descens amb activitats per a tota la família, però sobretot pels nens que durant una setmana des del 31 de juliol fins al 5 d'agost gaudeixen d'exhibicions, competicions i activitats relacionades amb el descens en aquest famós bike park del Tirol austríac.

Dijous comença l'activitat amb el tradicional track walk, com passa en les copes del món dels grans. Divendres es procedeix amb els entrenaments i a les tandes classificatòries i dissabte una de les proves de la Specialized Rookies Cup. El resultat d'aquesta copa serveix per posicionar als corredors en l'ordre de sortida del Campionat a celebrar-se el diumenge.

Arnau Graslaub, corredor andorrà resident a Barcelona encara que format a Vallnord Bike Park, Andorra, és membre de l'equip Vallnord riders team i corria per primera vegada una prova internacional d'aquest estil. L'Arnau és Infantil de segon any i aquest any ja sap el que és guanyar proves de cert nivell com la Copa Catalana de Cervià.

El nivell en aquest tipus de proves és molt alt, els millors del món no es perden aquest esdeveniment, inclòs el ja "mite" Jackson Goldstone de Whistler, que amb tan sols 14 anys va arrasar en les dues proves, com era d'esperar. De fet, a l'Arnau li tocava córrer en la seva mateixa categoria. Arnau en la prova puntuable per a la Rookies Cup va aconseguir un meritori 17è lloc d'un total de 72 corredors de molt alt nivell, mentre que diumenge en els Campionats aconseguia situar-se al Top 15.

Després de la carrera Arnau va comentar: "Estic molt content de l'experiència d'haver vingut a Serfaus i participar en una prova d'aquest nivell internacional, els millors del món són aquí, pensava que estaria nerviós però al final vaig aconseguir concentrar-me molt bé abans de la sortida i estic feliç amb el resultat. He tingut algun error, però no he patit cap caiguda en cap dels dies i crec que he anat molt ràpid, ara caldrà seguir entrenant i millorar a poc a poc "" Agraeixo el suport de Vallnord i sobretot de Commençal per la nova bicicleta Supreme v 4.2 que he pogut gairebé estrenar aquests dies, ha anat perfecte "

Qui sap si seguirem sentint parlar d'Arnau en el futur i formi part d'una gran generació de nous descenders.

Vídeo instants finals del descens:


Serfaus, Àustria, 7 de juiol de 2018